Дуда переконаний, що урок історії ще потрібно засвоїти / фото: president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що людство винесло надто мало уроків з трагічної події, якою була Друга світова війна.

Як повідомляє Polskie Radio, про це Дуда заявив під час меморіальних заходів з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни на площі Юзефа Пілсудського у Варшаві.

Читайте такожБерлін вибачився перед поляками за Другу світову війну

Відео дня

Глава держави нагадав, що дотепер по всьому світу трапляються етнічні чистки та геноцид.

«Тепер, у наші сучасні часи, ми мали з цим справу не так давно у країнах колишньої Югославії, ми мали з цим справу у Руанді. Саме про це пам’ятаємо, аби більше ніколи у світі не траплялися такі події, таке страждання, така жорстокість», - наголосив він.

Дуда також зазначив, що Друга світова війна повинна бути пересторогою для сучасних людей. Він наголосив, що також сьогодні трапляються випадки агресії та порушення міжнародного і гуманітарного права.

Він переконаний, що урок історії ще потрібно засвоїти: «На жаль, постійно трапляються акти етнічних чисток і також геноциду. Останнім часом маємо також справу навіть у Європі зі зміною кордонів силою. Не можна і не дозволено переходити до порядку денного над такими діями. Мають бути санкції, мають бути зроблені рішучі кроки, має бути зрозуміло, що кожна військова агресія матиме абсолютно рішучу, сильну відповідь. Це виклики сьогодення».

Як повідомляв УНІАН, президент Польщі Анджей Дуда у річницю початку Другої світової війни нагадав, що із розгромом гітлерівської Німеччини повноцінний мир для Польщі так і не настав – нацистська окупація країни змінилась радянською.