Ілюстрація REUTERS

Голова Комітету з закордонних справ Палати представників США Еліот Л. Енгел і республіканець Майкл Мак-Кол виступили із заявою, у якій засудили Кремль у силових розгонах мирних мітингів і неспроможності влади провести вільні вибори.

Спільна заява опублікована на сайті Палати представників США.

Читайте такожУ Москві засудили на чотири роки активіста Котова, який носив передачі українським морякам

Відео дня

Автори, зокрема, звернулися до президента США Дональда Трампа з вимогою ввести нові санкції проти Росії за недотримання прав і свободи громадян.

«Ми також закликаємо президента Трампа та його адміністрацію використати свої повноваження відповідно до закону Магнітського та ввести цілеспрямовані санкції проти осіб, відповідальних за значні порушення прав людини в Росії», – йдеться у заяві.

Також у США вимагають від російського керівництва скасувати будь-які кримінальні звинувачення учасникам акцій протесту в Москві й Петербурзі та розслідувати дії силовиків.

Як повідомляв УНІАН, 31 серпня в Москві відбулася неузгоджена хода по бульварах проти політичних репресій. Вона присвячена так званій "московській справі" про масові заворушення, які, за версією слідства, відбувалися 27 липня. Фігурантами у цій справі вже проходять 14 осіб.