Хода проти політичних репресій у Москві / REUTERS

Сьогодні в Москві відбулася неузгоджена хода по бульварах проти політичних репресій. Вона присвячена так званій «московській справі» про масові заворушення, які, за версією слідства, відбувалися 27 липня. Фігурантами у цій справі вже проходять 14 осіб.

Хода пройшла від Чистих ставків до Пушкінської площі, повідомляє Meduza.

Традиційно мерія Москви підготувала відповідь на протестні акції. Сьогодні на проспекті Сахарова проходить фестиваль «PRO Літо», на якому виступають популярні артисти. Повідомляється, що серед відвідувачів фестивалю є люди, яким "сказали сюди приїхати".

Відео дня

За оцінкою кореспондента видання, в ході беруть участь кілька тисяч людей - від початку колони не видно її хвоста. Однак за даними поліції, в акції взяли участь 750 осіб. Серед учасників є і незареєстровані кандидати в Мосміськдуму.

Повідомляється, що Росгвардія перекриває вихід з Пушкінської площі в бік Тверської вулиці. Телеканал "Дождь" опублікував відео, де правоохоронці оточують людей. Журналісти відзначають, що став погано працювати мобільний зв'язок.

Хода збирається рухатися до проспекту Сахарова.

Поки інформації про затримання немає.

Як повідомляв УНІАН, вже понад місяць кожні вихідні в Москві проходять акції протесту, приводом для яких стала відмова влади допустити на вибори до Мосміськдуми опозиційних кандидатів. Часто мирні мітинги закінчуються масовими затриманнями із застосуванням насильства.