Будинок Сергія Скрипаля в Солсбері / REUTERS

Будинок колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в британському Солсбері, де він імовірно був отруєний нервово-паралітичною речовиною «Новачок», визнаний безпечним і готовим до виставлення на продаж.

Про це повідомляє Daily Mail.

Будинок протягом півтора року знезаражували і відновлювали, його залишилося оновити лише зсередини. Скрипалю запропонували продати його владі чи знайти покупця самому.

Відео дня

Читайте такожОтруєння Скрипалів: в крові поліцейського знайшли сліди "Новачка"

У раді графства Вілтшир намагаються запобігти перетворенню будинку в туристичну визначну пам'ятку і заявили про готовність викупити його.

За деякими даними, самому Скрипалю рекомендували не повертатися в приміщення з побоювань за його безпеку. За запевненням Лондона, чоловік живий і зараз знаходиться в одному з секретних сховищ.

Як повідомляв УНІАН, будинок колишнього полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля, отруєного у Великобританії в березні 2018 року, оголосили безпечним і передали владі графства Вілтшир.

Крім будинку Скрипаля безпечними були оголошені ще 11 потенційно небезпечних об'єктів у Солсбері і його околицях, які в березні 2018 року могли бути заражені отруйною речовиною. Зокрема, це ресторан Zizzi, де обідали Скрипаль і його дочка Юлія, а також лавка в парку, де їх знайшли без свідомості.