Туск не вважає Росію партнером Європи \ фото УНІАН

Глава Європейської ради (ЄР) Дональд Туск назвав Росію «стратегічною проблемою Європи».

Читайте такожТуск назвав щасливою подією розпад СРСР

Так Туск відреагував на заяву президента Франції Еммануеля Макрона про необхідність відновити діалог з Росією. «Мені доводилося майже щотижня публічно нагадувати іншим, що Росія - це не наш стратегічний партнер, а наша стратегічна проблема. Мене навіть прозвали маніяком за те, що я був такий зосереджений на цій темі», - сказав глава ЄР зі сцени Коледжу Європи в Брюгге передає kommersant з посиланням на Financial Times.

Відео дня

Політик додав, що не поділяє погляди президента Франції з приводу прагнення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана переконати Польщу змінити ставлення до Росії. За словами Туска, одним із головних випробувань на посаді голови ЄР була «агресивна політика Кремля».

«І я не сумнівався, що стратегічною метою Путіна було не тільки повернути контроль над територіями колишнього Радянського Союзу, але і систематично послаблювати ЄС, провокуючи внутрішні розбіжності», - зазначив Туск.

Раніше президент Франції заявив в інтерв'ю виданню The Economis, що ЄС необхідно вибудовувати діалог з Росією і висловив сподівання на створення збалансованої моделі відносин. Макрон не виключив, що «перезавантаження» відносин ЄС і Росії може зайняти десять років.