Дональд Трамп / REUTERS

Північна Корея назвала конкурента президента США Дональда Трампа Джо Байдена "скаженим собакою", якого потрібно "забити до смерті" за наклеп на диктатора Кім Чен Ина.

Читайте такожКім Чен Ин влаштував собі фотосесію на білому коні посеред гір (фото)

Офіційне інформаційне агентство KCNA не розповілов, як саме Байден образив Кім Чен Ина. Але ймовірний учасник президентських виборів від демократів звинуватив Трампа в прихильності до "диктаторів і тиранів" і дуже критично ставився до його зустрічі з Кімом, передає ТСН з посиланням на The Sun.

Відео дня

KCNA написало, що Байден демонструє ознаки "останньої стадії деменції" і "настав час, коли він піде з життя". У повідомленні говорилося, що "такий хлопець мав нахабство наважиться зазіхати на гідність вищого керівництва КНДР".

"Це були останні зусилля скаженого собаки, що прискорили її смерть"... Скажені собаки, як Байден, можуть зашкодити багатьом людям, якщо їм дозволити бігати. Їх треба забити до смерті палицею, поки не пізно", – написало KCNA.

Дональд Трамп заступився за свого конкурента і попросив не називати його "скаженим собакою".

"Пане голово [Північної Кореї], Джо Байден може бути сонним і дуже повільним, але він не "скажена собака". Він насправді дещо кращий, але я єдиний, хто може завести вас туди, де вам належить бути. Вам слід діяти швидко, виконати угоду. До зустрічі!", – написав Трамп в Twitter.

Як повідомляв УНІАН, Трамп і Кім вперше зустрілися в червні 2018 року в Сінгапурі. Другий саміт відбувся в лютому 2019 року в столиці В'єтнаму Ханої, на ньому сторони не змогли досягти згоди в питанні про ядерне роззброєння Північної Кореї. 30 червня президент США Дональд Трамп зустрівся з главою КНДР Кім Чен Ином в демілітаризованій зоні, що розділяє Південну і Північну Кореї.