Дональд Трамп REUTERS

У Комітеті з розвідки Палати представників Конгресу США готується звіт за результатами розслідування щодо імпічменту президенту Сполучених Штатів Дональду Трампу.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Читайте такожДерждеп на вимогу суду оприлюднив 100 сторінок документів про відносини з Україною

Відео дня

При цьому голова комітету конгресмен-демократ Адам Шифф заявив, що Комітет може отримати додаткові свідчення та провести нові слухання в рамках процедури імпічменту.

За словами конгресмена, законодавці весь час отримують нові документи, і робота щодо проведення розслідування триває.

"Чого ми не збираємося робити, так це чекати місяці і місяці, поки адміністрація веде гру, спрямовану на виснаження опонентів, у спробі затягнути процес. Йти таким шляхом ми не хочемо", - наголосив Шифф.

Як повідомляв УНІАН, скарга інформатора, який повідомив про липневу телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, призвела до запуску процедури імпічменту.

Згідно з розшифровкою розмови, Трамп просив Зеленського відновити розслідування щодо компанії Burisma, з якою пов'язаний син Джо Байдена Хантер. Перед цією розмовою Трамп призупинив виділення військової допомоги Україні.

Демократи з Палати представників апелювали до поняття quid pro quo (послуга за послугу) при описі передбачуваного тиску команди Трампа на Україну з метою почати розслідування проти сім'ї Джо Байдена і втручання у вибори 2016 року.

Після перших публічних слухань спікер Палати представників США Ненсі Пелосі звинуватила Трампа в спробі підкупити Україну. За її словами, глава Білого дому сам розписався у цьому.