Ілюстрація REUTERS

В Іраку під час антиурядових протестів упродовж неділі, 24 листопада, загинуло 13 осіб.

Про це повідомляє DW з посиланням на представників влади.

Читайте такожАмериканських військових з Сирії перекинуть до Іраку

Відео дня

Як повідомили правоохоронці та медичні працівники на умовах анонімності, семеро людей були вбиті у південній провінції Басра неподалік від порту Умм-Каср.

Протестувальники перекрили дорогу, яка веде до найбільшого у країні торговельного порту. Силовики у відповідь застосовували проти мітингувальників вогнепальну зброю та сльозогінний газ.

У провінції Насірія загинуло ще четверо демонстрантів, і по одній людині були вбиті у провінціях Ен-Наджаф та Ед-Діванія.

Ще близько 150 мітингувальників отримали поранення. Один із представників служби безпеки в Басрі назвав це "одним із найгірших днів" від початку протестів у країні. Загалом від початку протестів загинуло вже 342 людини.

Як повідомляв УНІАН, акції протесту в Іраку тривають з 1 жовтня 2019 року. Іракці виходять на акції, оскільки невдоволені високим рівнем безробіття, перебоями з подачею електроенергії, браком чистої води та корумпованістю влади.

Ірак є п’ятим за величиною виробником та експортером нафти у світі. Водночас, за оцінками, близько 20% населення країни живуть у бідності. Безробіття серед молоді сягає 25%, що вдвічі більше, ніж загалом по країні.