Винокурня Macallan широко представлена в колекції \ WHISKY AUCTIONEER

До продажу готують колекцію віскі, яку експерти називають однією з найбільш повних у світі. Зібрання рідкісних сортів оцінюють у 7-8 млн фунтів.

Читайте такожПограбування по-англійськи: в Ліверпулі чоловік викрав фуру з трьома тисячами пляшок віскі

Колекція складається з 3900 пляшок. Журнал Whisky Auctioneer, який виступить організатором аукціону, називає її найбільшою з тих, які коли-небудь виставлялися на продаж, передає Бі-бі-сі. "Це найбільша особиста колекція з тих, що ми бачили, з точки зору представленості в ній винокурень 20-го століття", - пишуть там.

Відео дня

Більша її частина - односолодове віскі, вироблене в Шотландії, колекція включає в себе найбільш рідкісні його зразки. Окремо аукціонний будинок згадує сорти, вироблені на винокурнях Macallan, Bowmore, Springbank та Dallas Dhu.

Найціннішими пляшками в колекції вважаються 60-літні пляшки Valerio Adami і Fine and Rare, вироблені винокурнею Macallan в 1926 році.

Продає колекцію сім'я бізнесмена Річарда Гудінга. Сам Гудінг помер у 2014 році, а за життя займався продажем газованої води. Його дід, Джеймс А. Гудінг, в 1936 році заснував у Денвері завод з розливу "Пепсі-коли". В 1979 році компанія дісталася його онуку, а в 1988-му він продав її корпорації PepsiCo.

У 2014 році Гудінг помер від раку шкіри.

Колекцію Гудінг зберігав в окремій кімнаті свого будинку в Колорадо, яку він називав своїм баром.

У жовтні пляшка Macallan 1926 року (аналогічна є в колекції Гудінга) пішла з молотка за 1,5 млн фунтів.

Серед інших цінних екземплярів колекції - 50-річна пляшка Springbank 1919 (ймовірна стартова ціна - від 180 до 220 тис. фунтів) і Lalique Six Pillars Collection, також від Macallan і теж 50 років (від 90 до 100 тис. фунтів).

Близькі Гудінга кажуть, що він прагнув зібрати "досконалу колекцію" віскі і регулярно літав у Шотландію на своєму приватному літаку в пошуках рідкісних пляшок.

"Нам, його родичам, було ясно, що колекціонування віскі було найбільшою пристрастю Річарда - він займався цим більше 20 років".

"Йому подобалися всі сторони колекціонування - вивчення винокурень, їх відвідування та дегустація. Кожен раз, коли йому вдавалося дістати пляшку, яку він шукав кілька років, він дуже радів".

"Він хотів зібрати по пляшці віскі від кожної винокурні, але його улюбленою завжди була дістіллерія Bowmore, а улюбленим віскі - Black Bowmore.

"Масштаб колекції і рідкість деяких екземплярів роблять її одним з найважливіших відкриттів в світі віскі", - вважає засновник журналу Whisky Auctioneer Іан Макклун.

Колекцію будуть продавати через сайт журналу з 7 по 17 грудня і з 10 по 20 квітня 2020 року.