Жозеп Боррель / REUTERS

Віце-президент Європейської комісії, високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель заявляє, що в Євросоюзі ніхто не думає про скасування санкцій проти Російської Федерації без здобуття результату щодо питань, які спричинили до їхнього запровадження.

Про це він сказав на прес-конференції після зустрічі Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Зокрема, у контексті сьогоднішнього саміту "нормандського формату" у Парижі його попросили повідомити особисту позицію щодо того, коли буде послаблено економічні санкції проти РФ - після здобуття певного суттєвого прогресу у переговорах у найближчі тижні і місяці або після повного втілення Мінських угод.

Відео дня

Боррель сказав, що важливість справи полягає не у його особистій позицій, а у позиції всієї Ради ЄС за участі усіх країн-членів.

Читайте такожВ ЄС сподіваються на мирне врегулювання конфлікту на Донбасі після "нормандського саміту"

"Щодо України, ми нічого не робили окрім того, що отримували інформацію про перспективи зустрічі у "нормандському форматі". Не було будь-яких інших роздумів або позицій. Давайте побачимо, що там відбудеться. Але чітко зрозуміло, що ніхто не думає про усунення санкцій без отримання результату стосовно питань, які спонукали до (запровадження) тих санкцій", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, 27 червня Рада ЄС до 31 січня 2020 року продовжила чинність економічних санкцій Європейського Союзу, які пов'язані з фінансовим, енергетичним та оборонним секторами Росії.

У грудні Рада ЄС має розглянути питання про можливість продовження чинності цих санкцій ще не півроку.