Flickr/_dChris

Нові деталі розслідування вбивства громадянина Грузії в парку Тіргартен у Берліні підтверджують підозри, що спецслужби Росії стоять за цим злочином. Згідно з документами Генеральної прокуратури Німеччини, слідчі переконані, що підозрюваний у вбивстві не зміг би отримати фальшиві документи без допомоги уряду.

Як пише Der Spiegel, кілька деталей легенди затриманого росіянина «вказують на зв’язок з розвідувальними службами». Виданню вдалося з’ясувати, що однією з зачіпок стало татуювання на тілі підозрюваного.

Читайте такожBild: Німеччина вислала шпигуна Росії, який намагався вербувати впливових політиків

Відео дня

Експерти з Управління кримінальної поліції Берліна спочатку думали, що ці татуювання належать до тих, які характерні для російської організованої злочинності. Але, як виявилося, це не так. Татуювання схожі на ті, які роблять собі бійці російських військ спеціального призначення.

Генеральна прокуратура також вважає, що вбивство навряд чи могло б відбутися без "помічників" на місці. Спійманий на місці злочину чоловік приїхав у Берлін з Варшави лише за день до вбивства. Тож він навряд чи міг довго стежити за жертвою.