Ілюстрація REUTERS

Сполучені Штати Америки тимчасово направлять додаткові сили морської піхоти в посольство в Багдаді після минулих там заворушень.

Читайте такожТрамп звинуватив Іран у нападі на посольство США в Іраку

Про це повідомляє "Голос Америки" з посиланням на джерела.

Відео дня

Джерела, які виступали на умовах анонімності, уточнили, що йдеться про невелику кількість військовослужбовців, дислокованих в регіоні.

Сьогодні демонстранти, обурені американськими авіаударами в Іраку, влаштували безлади біля посольства США в Багдаді, підпалили охоронний пункт і кидали каміння. Співробітники сил безпеки та охоронці у відповідь застосували світлошумові гранати та сльозогінний газ.

Тим часом Держдепартамент повідомив, що всі співробітники посольства знаходяться в безпеці, і що проникнення на територію посольства не було.

За словами офіційного представника Держдепартаменту, посол США в Іраку Метт Тьюлер понад тиждень перебуває у від'їзді у приватних справах, а повідомлення про його евакуацію помилкове. Передбачається, що Тьюлер незабаром повернеться в посольство. Повідомляється також, що евакуювати співробітників посольства не планується.

Джерело:

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 31 грудня, сотні іракських протестувальників підпалили прапор і ворота посольства США в Багдаді, намагаючись потрапити в будівлю посольства. Протестувальники також закликали закрити посольство США і звільнити американського посла в Іраку.

Акцію спровокували авіаудари США по військовій базі сил угруповання "Аль-Хашд аш-Шаабі" в Іраку. Протестувальники зібралися біля посольства одразу після похорону загиблих в результаті ударів членів угруповання.

Між тим президент США Дональд Трамп звинуватив Іран в організації нападу на посольство і заявив, що Тегеран буде притягнутий до відповідальності.

29 грудня щонайменше 25 осіб загинуло, ще 55 були поранені в результаті трьох авіаударів США по військовій базі "Аль-Хашд аш-Шаабі" в Іраку.