Сулеймані вбили минулої ночі / фото en.wikipedia.org

Верховний лідер Ірану Алі Хаменеї заявив, що у відповідь на вбивство генерала Касема Сулеймані буде "сувора помста".

Про це з посиланням на державне телебачення Ірану повідомляє Al Arabia.

За його словами, вбивство іранського генерала подвоїть мотивацію боротьби проти США та Ізраїлю.

Відео дня

"З його відходом, якщо дасть Бог, його робота і його шлях не будуть зупинені, але сувора помста чекає на злочинців, які окровавили свої брудні руки його кров'ю та інших мучеників минулої ночі", - заявив Алі Хаменеї.

Також повідомляється, що в найближчі три дні в країні буде оголошено жалобу.

Як повідомляв УНІАН, 3 січня через кілька годин після бомбардування міжнародного аеропорту в Багдаді США вбили іранського генерала Касема Сулеймані - за вказівкою американського президента Дональда Трампа.

Читайте такожЛіквідований США іранський генерал Сулеймані неодноразово відвідував Москву та зустрічався з Путіним – ЗМІ

В ніч на 3 січня аеропорт в Багдаді щонайменше тричі бомбили. В результаті нальоту вбито 8 людей, в тому числі і Сулеймані. Ймовірно, Сулеймані прибув до Іраку для зустрічі з представниками проіранського збройного формування "Аль-Хашд аш-Шабі".

Американські ракети потрапили в колону авто цього формування. За офіційними даними, ракети вибухнули поблизу складу вантажів, що призначалися для авіаперевезення. У той же день представник Пентагону пояснив, що Сулеймані розробляв плани нападу на американських дипломатів і членів дипломатичної служби в Іраку та регіоні. Також Вашингтон звинуватив Сулеймані схвалення штурму посольства США в Багдаді 31 грудня.