REUTERS

Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо у вівторок, 7 січня, на трибуні президії в залі засідань Національної асамблеї Венесуели приніс присягу після оголошення себе головою парламенту.

Відповідні кадри продемонстровані в ефірі телеканалу VPI.

Читайте такожТрамп і Мадуро підтвердили "секретні" переговори між Венесуелою і США

У залі засідань спостерігалися перебої з електрикою, тому прихильникам опозиціонера довелося підсвічувати трибуну за допомогою мобільних телефонів.

Депутат Луїс Парра, який раніше оголосив себе головою Національної асамблеї, вийшов з будівлі парламенту. Також повідомляється про чотирьох поранених депутатів при сутичках з правоохоронцями під час прориву опозиції в парламент.

Як повідомляв УНІАН, 5 січня уряд Венесуели оголосив колишнього члена партії "За справедливість" Луїса Парра, який є головним політичним опонентом Гуайдо, новим головою парламенту. Частина опозиції відкинула його присягу, заявивши, що на сесії не було кворуму. Гуайдо у свою чергу звинуватив владу в перешкоджанні доступу депутатів до будівлі парламенту, де повинні були пройти вибори голови. Президент Венесуели Ніколас Мадуро назвав законним призначення нового спікера.

Пізніше частина депутатів Національної асамблеї на засіданні, що пройшло поза стінами парламенту, проголосила Гуайдо головою законодавчого органу. Кандидатуру політика підтримали 100 парламентаріїв зі 167.