REUTERS

Мальдіви відсьогодні, 1 лютого, знову стали членом Співдружності націй.

Читайте такожBrexit: Великобританія вийшла з ЄС (фото)

"Співдружність вітає свого 54-го члена сім'ї після того, як було затверджено заявку Мальдівів на повторний прийом", - йдеться у повідомленні об'єднання, повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

За словами генсека Співдружності націй Патрісії Скотленд, "процес реформ, який триває на Мальдівах, узгоджується з цінностями та принципами Співдружності". Члени заохочують уряд острівної держави продовжувати цей шлях".

Довідка УНІАН. Співдружність націй є асоціацією незалежних країн, які раніше були частиною Британської імперії. Її членами, зокрема є Канада, Австралія, Індія та інші країни. Цю асоціацію очолює британська королева Єлизавета II.

Мальдіви вийшли зі Співдружності націй в жовтні 2016 року після 34 років членства. Тоді колишнього президента острівної держави Яміна Абдулу Гаюма звинуватили у порушенні прав людини та відсутності поступу до демократії. Внаслідок цього Мальдівам пригрозили санкціями.

У вересні 2018 року на виборах президента Мальдівів переміг опозиційний кандидат Ібрагім Мохамед Соліх. Він анонсував масштабні реформи та подачу заявки на приєднання до Співдружності.