G7 / ілюстрація / REUTERS

Країни "Групи семи" (G7) провідних держав світу (Великобританії, Італії, Канади, Німеччини, США, Франції та Японії) планують домовитися про спільне реагування на поширення нового коронавірусу.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожКитай попросивши у ЄС допомоги для боротьби з коронавірусом (відео)

Відео дня

За словами міністра охорони здоров'я Німеччини Єнса Шпана, з американським колегою вони домовилися, що з приводу цього питання буде проведена телефонна конференція міністрів охорони здоров'я країн G7.

"Немає сенсу одній країні вживати заходів, особливо, в Європі", - додав Шпан.

Нагадаємо, сьогодні на екстренному засіданні Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах китайського коронавірусу нового типу надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

Як повідомляв УНІАН, США обмежать в'їзд на територію країни іноземним громадянам, які за останні два тижні відвідували Китай через загрозу поширення коронавірусу.

Як відомо, згідно з останніми даними, опублікованими в понеділок, в результаті коронавірусу захворіли 17 тис. осіб і померло 362.

Крім того, Китай завершив будівництво лікарні на 1000 ліжок для лікування жертв нового вірусу. Друга лікарня на 1500 ліжок знаходиться на стадії будівництва.