Ілюстрація \ REUTERS

Китайська компанія China Construction First Group побудує в Пекіні нову фабрику по виробництву медичних масок.

Читайте такожУ Китаї зник журналіст, який робив репортажі про спалах коронавірусу

Компанія розраховує завершити будівництво протягом шести днів, повідомляє kommersant з посиланням на агентство «Сіньхуа». Попит на маски виник на тлі поширення в Китаї нового типу коронавіруса, жертвами якого стали вже 1,7 тис. осіб.

Відео дня

Будівництво розпочалося сьогодні, 17 лютого. Робітники будуть працювати у кілька змін, щоб укластися в терміни. Для захисту будівельників від зараження новим коронавірусом у них будуть щодня вимірювати температуру, а заражених відселять подалі від житлових зон.

Завод буде випускати по 250 тис. медичних масок щодня. Як пише «Сіньхуа», на тлі боротьби з епідемією нового вірусу маски користуються великим попитом як у медичних працівників, так і широкої громадськості. Уряд Китаю заохочує виробників медичних товарів нарощувати виробництво.

Як повідомляв УНІАН, новий коронавіруса був виявлений в Китаї наприкінці грудня 2019 року. Випадки зараження вірусом зафіксовані в 26 країнах, захворіли понад 70 тис. осіб. У провінції Ухань, що стала епіцентром зараження, в короткі терміни збудували дві лікарні для заражених коронавірусом. Китайські вчені розробили експрес-тест, який за 15 хвилин може виявити новий тип вірусу.