Ілюстрація / REUTERS

Уряд Китаю попросив у ЄС допомоги з поставками медикаментів для боротьби з коронавірусом.

Як повідомляє Global Times, з таким проханням до голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляйен звернувся голова Держради КНР Лі Кецян.

Читайте такожНовий коронавірус виявлено у 24 країнах світу - МОЗ

Прохання адресоване до всіх країн ЄС.

Крім того, у китайському МЗС різко розкритикували введення в США режиму надзвичайної ситуації і заборони на в’їзд іноземцям, які упродовж останніх 14 днів були у Китаї. Додамо, що американці, які повертатимуться з Китаю, проходитимуть перевірку та упродовж 14 днів перебуватимуть на карантині.

"Це безумовно не демонстрація добрих намірів", – заявили представники китайської сторони. 

Зазначимо, 31 січня Єврокомісія виділила 10 мільйонів євро на термінові дослідження китайського коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавірусу триває від 2 до 12 діб.

За даними влади КНР, на сьогодні в країні від інфікування новим коронавірусом вже померли 259 осіб. Підтверджено 11 тис. 821 випадок захворювань, викликаних коронавірусом.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.