REUTERS

Жителі Мінська неоднозначно реагують на портрет президента республіки Олександра Лукашенка, який висів у ліфті однієї з багатоповерхівок білоруської столиці.

Відповідне відео "Лукашенко їде в ліфті. Жителі в шоці" з'явилося на каналі "Усы Лукашенко" в Youtube.

Його автори слідом за російськими та українськими "колегами" вирішили відстежити, як прості громадяни реагують на зображення президента країни. "Ми зробили пранк над мешканцями під'їзду однієї з мінських багатоповерхівок - повісили в ліфті портрет Лукашенка. У цьому відео ви побачите реакцію жителів", - йдеться у підписі до запису.

Читайте такожЛукашенко закликав білоруські ЗМІ не перехвалювати його

На відео деяких мешканців багатоповерхівки портрет розсмішив, ще один чоловік здивовано розглядав його, після чого здогадався, що в ліфті є відеоспостереження за його реакцією. Дитина шкільного віку встигла поводити по портрету пальцями, приділивши увагу вусам "бацьки". Ще менша дитина, яка зайшла до ліфта з мамою, запитала у неї, як можна вішати картини в ліфті. "Це ж, мамо, не будинок", - сказав хлопчик.

Інші мінчани також здогадувалися про те, що в ліфті є камера, а одна дівчина вголос запитала: "що це за прикол?". Деякі городяни перевіряли, наскільки міцно прикріплений портрет, а також фотографували його.

Як повідомляв УНІАН, раніше пранкери перевірили, як росіяни реагують на Володимира Путіна. Пізніше аналогічний експеримент було проведено в одній з багатоповерхівок Києва, де повісили портрет українського президента.