Фото: REUTERS

Мери семи німецьких міст вимагають від уряду евакуювати з грецьких таборів біженців дітей, які залишилися без супроводу дорослих.

Про це повідомляє DW.

Читайте такожЗ пакетом на голові: в Москві загинула пара українських шахістів - ЗМІ (відео)

Відео дня

«Дітям, в яких загинули чи померли батьки, або які перебувають в таборах біженців без супроводу дорослих, необхідно негайно допомогти», – йдеться у зверненні мерів.

Спільну заяву щодо вжиття заходів, які дозволять прийняти дітей-біженців, підписали мери Кельна, Дюссельдорфа, Потсдама, Ганновера, Фрайбурга, Роттенбурга і Франкфурта-на-Одері. Їх підтримав глава МВС Нижньої Саксонії Борис Пісторіус.

Як повідомляв УНІАН, 1 березня Греція не впустила на свою територію близько 10 тисяч мігрантів із Туреччини.

Грецькі поліцейські застосували проти них важкі водомети та сльозогінний газ. Біженці у відповідь закидали загони поліції камінням та іншими предметами. Інцидент стався на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого.

За даними Міжнародної організації з міграції, на турецькому боці 212-кілометрового кордону з Грецією ввечері 29 лютого перебували понад 13 тисяч осіб, які сподіваються потрапити на територію Євросоюзу після відмови Анкари стримувати цей потік.

Укладена між Анкарою та Брюсселем у березні 2016 року угода передбачає, що мігрантів із Сирії, які прямують до країн ЄС, не пропускатимуть через кордони Туреччини. За це Європейський Союз пообіцяв турецькій стороні фінансову підтримку.