REUTERS

У Гаазі під посольством Російської Федерації у Нідерландах родичі загиблих у катастрофі літака "Малайзійських авіаліній" рейсу MH17 встановили 298 білих стільців, що символізують жертв трагедії, вимагаючи справедливого суду.

Як повідомляє Deutsche Welle, на згадку про своїх близьких та рідних на стільці поклали білі троянди та фотографії загиблих.

Учасники акції також встановили плакати, зокрема, з вимогою справедливого суду та з написами про те, що людяність важливіша за політику.

Відео дня

Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Читайте такожУ МЗС пояснили, чому довірили Нідерландам обвинувачення у справі МН17 в гаазькому суді

"Ми понад 5 років чекали цього суду. Ми хочемо знати, хто винен у загибелі наших близьких і роль РФ у цій трагедії", - заявив член правління нідерландського фонду "Авіакатастрофа" Піт Плуг, який втратив брата, невістку та племінника у цій катастрофі.

У мовчазній акції протесту під посольством РФ у Нідерландах взяли участь близько 15 родичів загиблих, а також перехожі.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року в Нідерландах.