REUTERS

Генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербеке заявив, що у Спільної слідчої групи є свідок запуску ракети, якою збили малайзійський «Боїнг» рейсу МН17 в небі над Донецькою областю в липні 2014 року.

Читайте такожСправа МН17: матеріали справи про причетність росіян частково передали до суду

Про це він повідомив в ефірі американського телеканалу CBS.

Відео дня

Вестербеке відповів ствердно на запитання, чи є у слідства свідки запуску ракети. На уточнююче запитання, скільки саме свідків, чи їх більше одного, Вестербеке відповів: «Я сказав, що у мене є очевидець, я не сказав, скільки їх».

Крім того, Вестербеке наголосив, що не має сумніву в тому, що ЗРК «Бук», з якого збили літак, походить із 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ. «Я не маю сумнів щодо цього взагалі», - заявив він.

Довідка УНІАН. Літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, що були на борту. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Спільна слідча група, до складу якої входять представники Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів і України, встановила, що літак був збитий ракетою, випущеною з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними у трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубінський і терористи Олег Пулатов і Леонід Харченко.

Суд над підозрюваними розпочнеться 9 березня 2020 року в Нідерландах.