Ілюстрація / REUTERS

В Австрії громадянам заборонили збиратися групами у кількості понад п'ять осіб й обмежили пересування - виходити з дому дозволено лише у разі крайньої необхідності.

Запроваджувати такі жорсткі заходи, покликані зупинити поширення коронавірусу, уряді дозволив відповідний закон, який на позачерговій сесії ухвалив парламент, повідомляє Deutsche Welle.

Виступаючи у парламенті, канцлер країни Себастіан Курц закликав населення до самоізоляції й обмеження контактів.

Відео дня

За словами канцлера, люди можуть виходити з дому тільки для на роботу, для купівлі харчових продуктів, товарів першої необхідності або для надання допомоги іншим.

Читайте такожПрезидент Європарламенту порівняв кризу через коронавірус з Другою світовою

Також Курц додав, що в країні будуть закриті всі кафе, ресторани, дитячі та спортивні майданчики, будь-які масові заходи на відкритому повітрі заборонені.

"Свобода пересування в нашій країні буде сильно обмежена", - сказав Курц, додавши, що ці заходи є "необхідними для захисту здоров'я нації".

Прогулянки людина може здійснювати лише з тими, з ким проживає в одному помешканні.

Поліція контролюватиме виконання населенням обмежувальних заходів. З 16 березня, у разі виявлення груп людей на вулиці, правоохоронці наказуватимуть їм розійтися. У разі відмови порушникам загрожує штраф у розмірі до 2 тис. 180 євро. У разі порушення заборони збиратися в певних місцях, зокрема на спортивних майданчиках, штраф може становити до 3,6 тис. євро.

Станом на 15 березня в Австрії зафіксовано 800 підтверджених випадків коронавірусної інфекції COVID-19 та дві смерті.