Німеччина призупиняє прийом біженців на час пандемії / УНІАН

З огляду на боротьбу з пандемією коронавірусу Німеччина призупинила прийом біженців.

В МВС Німеччини повідомили, що доручили Федеральному управлінню у справах міграції та біженців призупинити процедури розселення гуманітарних біженців на невизначений термін в рамках заходів боротьби з поширенням коронавірусу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

"Німецький гуманітарний приймальний процес застопорився з п'ятниці через різні обмеження на поїздки і оперативні обмеження з боку важливих партнерів", - сказав представник міністерства.

Відео дня

Читайте такожКарантин у Парижі: вулиці французької столиці обезлюдніли (фоторепортаж)

Міжнародна організація з міграції (МОМ) і Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) також офіційно призупинили програми прийому біженців у вівторок.

Як повідомляв раніше УНІАН, з 2012 року Німеччина приймає біженців в рамках так званих "програм переселення", в тому числі багатьох сирійців з Туреччини і Лівану. Ці програми призначені для того, щоб ті, хто шукає захисту, мали постійне місце проживання в Німеччині.

Водночас представник міністерства зазначив, що незважаючи на заборону на в'їзд в країну іноземців, який напередодні скоординовано ввели країни ЄС, біженці можуть потрапити до Німеччини - відповідне рішення містить винятки щодо дії цього правила.