Ілюстрація / REUTERS

Свій 94-й день народження монархиня зустріла у Віндзорському замку в оточенні найближчих людей – зокрема чоловіка принца Філіпа.

Зараз у Британії також введено карантин, який ще й продовжили на три тижні, тому привітати Єлизавету II особисто зможуть не всі родичі. Герцог і герцогиня Кембриджські, які перебувають на ізоляції в своєму будинку в Норфолку опублікували в своєму Instagram спільний знімок з королевою і написали:

Читайте такожСьогодні королева Єлизавета II відзначає своє 94-річчя

Відео дня

"Вітаємо Її Величність королеву з 94-м днем народження!", - свідчить підпис.

Фото було зроблено під час квіткової виставки в Челсі в травні минулого року. Тоді герцогиня Кембриджська працювала над створенням ландшафтного дизайну саду Chelsea Flower Garden, який брав участь у квітковій виставці, яку відвідала Її Величність. 

А ось традиційне святкування дня народження королеви в Віндзорському замку в цьому році було скасовано через пандемію коронавірусу. Однак передбачається, що Кейт і Вільям приєднаються пізніше сьогодні до інших членів королівської родини, які залишать свої побажання Єлизаветі II по спеціальному відеочату.

При цьому герцоги Кембриджські — не єдині, хто вже привітав Єлизавету з 94-річчям.

Принц Чарльз і Камілла, герцогиня Корнуольська, опублікували на своїй сторінці в twitter чотири архівних фотографії і повідомлення з побажанням Її Величності щасливого дня народження. На унікальних фото зображено ще маленький принц Чарльз — старший син королеви Великобританії Єлизавети II. Зараз йому 71 рік. На милому фото малюк Чарльз грає зі своєї іменитою мамою.

Також вітальне відео з архівними кадрами було опубліковано на офіційній сторінці монархині в Instagram:

"З Днем Народження, Ваша Величність! Спасибі за ваші повідомлення сьогодні, в 94-й день народження королеви". 

У цьому дописі ми бачимо, як королева (тоді принцеса Єлизавета) грає зі своєю сім'єю, зокрема з її молодшою сестрою, принцесою Маргарет.

"Глава Співдружності, глава збройних сил, глава держави в 16 країнах і монарх, яка править найдовше в історії Великої Британії. Дружина, мама, бабуся і прабабуся. З днем народження, Ваша Величність! Тим з вас, хто святкує день народження сьогодні вдома, з коханими або без них - ми посилаємо багато щасливих побажань", - написано в підписі під роликом.

*** Єлизавета ІІ народилася 21 квітня 1926 року в Лондоні — королева і голова держави Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та 15-ти країн Співдружності націй — Канади, Австралії, Нової Зеландії, Ямайки, Барбадосу, Багамських Островів, Гренади, Папуа Нової Гвінеї, Соломонових Островів, Тувалу, Сент-Люсії, Сент-Вінсенту і Гренадин, Антигуа і Барбуди, Белізу, Сент-Кіттсу і Невісу. У всіх цих країнах, окрім Сполученого Королівства, її представляють генерал-губернатори, що призначаються нею.

Окрім цього, Єлизавета II править також Британськими заморськими територіями, але не як їхня королева, а як королева Сполученого Королівства.

Єлизавета ІІ зійшла на трон у 1952 році після смерті свого батька короля Георга VI. Коронація Єлизавети відбулася наступного, 1953 року.