flickr.com/dougbirch

Про це повідомив ТАСС перший заступник голови уряду регіону Петро Алексєєв.

"У республіці прийняті додаткові заходи щодо зниження масштабів вживання алкогольної продукції. Для цього з 1 вересня поточного року у всіх школах республіки з п'ятого класу будуть проводитися уроки культури та здорового способу життя", - сказав він.

З 1 серпня в Якутії набирає чинності республіканський закон, згідно з яким забороняється продаж алкогольної продукції на перших поверхах багатоквартирних будинків. Реалізація алкогольної продукції після 20:00 буде дозволена тільки в ресторанах. Роздрібна торгівля буде дозволено з 14 до 20 години.

Відео дня

Читайте такожУ РФ запропонували розробити пам'ятку для туристів: "відпустка - це не узаконений двотижневий запій"

Тим населеним пунктам, які повністю заборонять продаж алкоголю, надаватимуть переваги при будівництві соціальних об'єктів (культурних, спортивних).

Очікується, що реалізація цих заходів сприятиме зниженню обсягів споживання алкоголю та боротьбі з нелегальною алкогольною продукцією. За даними минулого року, в Якутії було вжито 1,4 тис. декалітрів алкогольної продукції та понад 3,7 декалітрів слабоалкогольної продукції, у тому числі пива. Крім того, цьогоріч збільшилася кількість магазинів на перших поверхах багатоквартирних будинків, де продають алкоголь - з 40 до 87 точок.