REUTERS

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас може оголосити дострокові вибори у зв'язку з розколом всередині правлячої партії СІРІЗА щодо нової угоди з кредиторами на 86 млрд євро.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на грецьке видання Kathemirini.

Очікується, що Ципрас проведе зустріч зі своїми провідними радниками у четвер вдень перед тим, як ухвалити остаточне рішення.

Відео дня

Як відзначає видання, одна група радників прем'єра закликає його провести вибори щонайпізніше протягом 20-27 вересня, щоб уряд зміг подолати внутрішній розкол.

Читайте такожГреція отримала перші мільярди євро допомоги і відразу почала віддавати борги

Водночас інша група радить Ципрасу проводити вибори не раніше 11 жовтня для того, щоб  мати можливість імплементувати частину реформ, передбачених новою програмою фіндопомоги та побудувати довірливі відносини з кредиторами.

Одним з представників першої групи є міністр енергетики Греції Панос Скурлетіс, який вважає, що потрібно вирішувати питання розколу в правлячій партії швидко.

"Нам потрібно прояснити політичний ландшафт. Нам треба знати, чи має уряд парламентську більшість, чи ні",  - зауважив він в коментарі місцевому телебаченню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ципрас допускає проведення референдуму серед членів своєї партії СІРІЗА щодо угоди з кредиторами.

Як відомо, 20 серпня Греція отримала 13 млрд євро в рамках першого траншу фіндопомоги. При цьому 12 млрд з цих коштів будуть використані для погашення заборгованості, в тому числі і бридж-кредиту, який надавався раніше.