REUTERS

Дуже важливо, щоб Москва змогла підтвердити це міжнародній спільноті, сказав міністр закордонних справ Британії Філіп Хаммонд, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, яке скликала на тему боротьби з тероризмом Росія, що нині головує в Раді безпеки, передає Радіо Свобода.

«Треба сказати чітко: дії на підтримку режиму (Асада) несумісні з дієвим веденням війни проти «Ісламської держави» в Сирії. І це не моральне судження – це прагматичне судження», – наголосив він.

За його словами, не можна бути дієвою складовою боротьби проти «Ісламської держави» і в той самий час і тими самими силами атакувати й поміркованих опозиціонерів, які чинять спротив придушенню режимом Асада.

Відео дня

Читайте такожВід ударів авіації Асада та російських літаків постраждали три провінції Сирії

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 30 вересня, Рада федерації РФ за зверненням президента Росії Володимира Путіна дала згоду на використання військово-повітряних сил Росії на території Сирії.

На початку вересня ЗМІ повідомили, що російські військові вже беруть участь в бойових діях в Сирії на боці урядових військ.

Нагадаємо, сьогодні Росія завдала першого авіаудару в Сирії - однак не по ісламістах, а по опозиціонерах. Внаслідок цього, за даними правозахисників, загинули 12 дітей.

Читайте такожЖурналіст: Більше 60 мирних мешканців загинули внаслідок удару російської авіації у Сирії (відео)

Росія запевняє, що йдеться про використання Військово-повітряних сил Росії для підтримки військ режиму Асада в Сирії в боротьбі проти «Ісламської держави».