REUTERS

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає "ЄвроПравда".

"У доповіді робиться висновок про те, що МН17 був збитий системою "Бук" та інші варіанти відкидаються. Крім того, доповідь визначає площу 320 квадратних кілометрів у східній Україні, звідки була запущена ракета. Таким чином, звіт поклав край 15 місяцям спекуляцій щодо низки ключових фактів, що стосуються катастрофи", - йдеться у заяві.

Читайте такожДля встановлення точного місця, з якого була випущена ракета в "Боїнг", необхідне розслідування – Радбез Нідерландів

Могеріні нагадала, що резолюція РБ ООН 2166 передбачає, що особи, які прямо або побічно відповідальні за катастрофу літака MH17, повинні бути притягнуті до відповідальності і постати перед судом.

"З цією метою Об'єднана слідча група почала кримінальне розслідування. Держави, які можуть допомогти у розслідуванні та судовому переслідуванні винних, повинні повною мірою співпрацювати з кримінальним розслідуванням, яке триває", - наголошується у заяві.

Раніше УНІАН повідомляв, що слідство, проведене Радою безпеки Нідерландів, дійшло висновків, що рейс МН17 був збитий у повітрі над східною Україною ракетою "Бук".