REUTERS

Про це пише The Times з посиланням на заяви, зроблені Міллі в ході візиту в Німеччину.

На думку американського генерала, ці заходи необхідні, щоб утримати Росію від будь-яких наступальних військових операцій.

Читайте такожСША призупинили на півроку низку санкцій щодо Білорусі

Відео дня

Міллі підкреслив, що потрібно позбавити Москву від думок про розширення агресії, зазначає РБК за інформацією The Times.

Генерал доручив провести масштабну перевірку американського контингенту в Європі, щоб представити свої висновки міністру оборони США Ештона Картера для подальшого обговорення в Білому домі.

Міллі заявив, що, оцінюючи масштаб американських сил в Європі, буде враховувати в тому числі нову військову доктрину Москви. Підкреслюючи, що він не наполягає на поверненні до часів холодної війни, коли близько 300 тис. американських солдатів перебували в Європі, генерал Міллі заявив, що скорочення контингенту зайшло занадто далеко, і тепер має бути скасоване.

Раніше Міллі називав Росію головною загрозою для Сполучених Штатів Америки, оскільки тільки Росія володіє можливостями для знищення США». Про загрозу з боку Росії Міллі заявив, виступаючи перед комітетом збройних сил сенату США, передає Reuters. На думку Міллі, загроза з боку Росії є найбільш серйозною у зв'язку з тим, що Москва володіє ядерною зброєю, а також у зв'язку з російською «агресивною політикою» в останні роки.

Основною загрозою для США Росію називали також кандидат на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд і міністр ВПС США Дебора Джеймс.