investigator.org.ua

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в Брюсселі і Вашингтоні, передає Лента.ру.

Питання антиросійських санкцій, як зазначає видання, буде розглядатися на саміті ЄС у середині грудня. За інформацією WSJ, в даний час існує три можливих варіанти: продовження санкцій ще на шість місяців, пролонгація відразу на один рік або ж, навпаки, всього на чотири місяці, щоб продемонструвати схвалення поступок Москви щодо українського питання.

Читайте такожМЗС Швеції висловив свою категоричну позицію щодо санкцій проти Росії

Відео дня

У той же час, як стверджує Wall Street Journal, в Брюсселі склалася загальна думка, що економічний тиск на Росію потрібно продовжувати до реалізації Мінських угод. Високопоставлене джерело видання в ЄС заявило, що немає ніяких ознак відсутності консенсусу щодо можливості розширення санкцій проти Москви. При цьому співрозмовники WSJ відзначили, що Німеччина, Франція і Великобританія не мають наміру відмовлятися від підтримки України заради російської допомоги в Сирії.

Читайте такожОлланд анонсував створення антиіділовської коаліції з Росією

Аналогічну позицію з питання санкцій займають США, відзначає Wall Street Journal. Видання наводить, зокрема, вислів помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд, яка 17 листопада заявила про те, що обмеження проти Москви повинні бути продовжені, і пообіцяла продовжити надавати підтримку Києву.