REUTERS

Про це повідомляє РБК.

Президент РФ зробив пропозицію Клименку, спілкуючись з представниками IT-компаній перед пленарним засіданням форуму «Інтернет-економіка» 22 грудня, яке проходило в Москві в Центрі міжнародної торгівлі. «У мене пропозиція: переходьте на роботу в адміністрацію президента», - сказав Путін.

Читайте такожРейтинг популярності світових лідерів: у Путіна більше ненависників, ніж прихильників

Відео дня

Пізніше, виступаючи на форумі, Путін оголосив про пропозицію всім учасникам. «Ми домовилися про те, що якщо колеги вирішать, то все, про що ви тут домовлялися і сформулювали в якості необхідної спільної роботи для просування ваших ініціатив ми готові передати в руки одного з ваших колег, якого я запросив на роботу до адміністрації президента», - повідомив Путін.

Читайте такожУ Держдумі РФ під гаслом "братні народи" схвалили скасування вільної торгівлі з Україною

Сам Клименко розповів, що прийме пропозицію президента. Він уточнив, що вона стала для нього несподіваною. «Всі мої друзі знають жарт - якщо мене покличе Путін, то я піду. Напевно, треба приймати пропозицію», - сказав він.

В статусі радника президента Клименко буде відповідати за розвиток інтернету і пов'язаних з ним галузей економіки, пояснює співрозмовник РБК в Кремлі. 

Досі у Володимира Путіна було дев'ять радників. Посада не дає великої апаратної ваги, проте багато радників дуже помітні. Радниками, зокрема, є Сергій Глазьєв (економіка), Ганна Левицька (соціальна сфера) і Михайло Федотов (одночасно - голова Ради з прав людини).