ЕС грозится ввести визы для граждан США и Канады / фото joinfo.ua

Як повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела в ЄС, Європейська комісія буде обговорювати це питання на засіданні в наступний вівторок у зв'язку з тим, що США і Канада відмовляються скасовувати візи для громадян деяких держав-членів Євросоюзу.

Зокрема, Вашингтон і Оттава вимагають візи від громадян Румунії та Болгарії, які увійшли до ЄС в 2007 році. Також США виключає зі схеми безвізового режиму, запропонованої іншим громадянам ЄС, Хорватію, Кіпр і Польщу.

Видання підкреслює, що обговорення пройде всього за тиждень до того, як президент США Барак Обама відвідає Європу з візитом, який буде включати в себе обговорення угоди про вільну торгівлю.

Відео дня

"Політичні дебати та рішення, очевидно, необхідні з такого важливого питання. Але існує реальна небезпека, що ЄС буде рухатися в бік віз для них (США і Канади – ред.)", - повідомило джерело в ЄС.

Читайте такожВ ЄК наполягають, що пропозиції щодо безвізового режиму для України будуть зроблені в кінці квітня

Також наголошується, що торгові переговори між Брюсселем і Вашингтоном зараз досягли критичної точки, так як обидві сторони вважають, що дана трансатлантична угода має більше шансів на проходження, перш ніж президент США Барак Обама залишить свій пост в січні 2017 року.

Як раніше повідомляв УНІАН, ЄС і США уклали нову угоду про захист даних, що передаються через Атлантику.