REUTERS

За даними іракських ЗМІ, екстремісти використовують мирних жителів, яким не вдалося покинути населений пункт, в якості живого щита, повідомляє ТАСС.

Бомбардування з повітря почалися ще в неділю до офіційного оголошення про початок операції.

"Літаки F-16 ВПС Іраку зробили серію ударів в районі Ель-Фаллуджі (62 км на захід від Багдада) на основі даних федеральних служб розвідки. В результаті були знищені фабрика терористів по виробництву вибухових пристроїв і два транспортних засоби, десятки терористів були ліквідовані", - підкреслюється в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожІракські військові попросили мешканців залишити захоплене ІДІЛ місто

Супутниковий телеканал Sky News Arabia поінформував про продовження цих нальотів і про початок артобстрілу.

Про те, що бойовики не дозволяють цивільним покинути Ель-Фаллуджу, в свою чергу повідомив іракський канал "Ас-Сумарія". ДАІШ (арабська назва ІД) сьогодні ввели комендантську годину", - наводить телестанція слова одного з лідерів місцевих племен Маджида аль-Харісі. "Вони перекрили всі мости в місті бетонними блоками", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок військової операції по звільненню від бойовиків "Ісламської держави" міста Ель-Фаллуджа, який розташований недалеко від Багдада в іракській провінції Анбар.