REUTERS

Курдська організація "Яструби свободи Курдистану" взяла на себе відповідальність за теракт у Стамбулі 7 червня, який забрав життя 11 людей. Відповідна заява з'явилася на сайті "Яструбів". Її цитує "РБК".

Читайте такожМЗС Туреччини попередив громадян про ризики поїздок до Франції на Євро-2016

Свої дії в Стамбулі вони пояснили помстою за повітряний удар, який турецька армія завдала по позиціях курдів на південному сході країни.

Відео дня

"Ми попереджаємо туристів. Іноземці не наша ціль, але Туреччина більше не є безпечною країною для них", — стверджується в заяві.

В Туреччині останнім часом сталося кілька вибухів, кожен з яких влада кваліфікувала як теракт.

Як відомо, бомба, яка вибухнула на автобусній зупинці в Стамбулі 7 червня, забрала життя щонайменше 11 людей. Серед загиблих сім поліцейських і четверо цивільних осіб. Ще 36 осіб були поранені.

Зокрема, 12 травня біля військової бази в Стамбулі вибухнув начинений вибухівкою автомобіль, постраждали декілька осіб. Також кілька вибухів сталися в місті Діярбакир. За даними турецької влади, вибухи в основному організовували курди або бойовики екстремістського угрупування "Ісламська держава".

Починаючи з липня минулого року, коли відносини турків з курдами загострилися, в Туреччині відбулася ціла низка терактів, відповідальність за які взяла на себе "Робітнича партія Курдистану".

Як правило, мішенню курдських бійців є турецькі силовики. "Робітнича партія Курдистану" домагається автономії для курдів на південному сході Туреччини. Конфлікт з Туреччиною триває десятиліття, він забрав близько 40 тисяч життів. Туреччина і її союзники вважають курдів терористами.