REUTERS

«Я наказав виділити місце і назвати його цвинтарем зрадників. Всі, хто будуть відвідувати це місце, будуть проклинати тих, хто похований на ньому, і вони не знайдуть спокою у своїх могилах», - заявив мер Стамбула, повідомляє РБК.

Топбаш також розповів, що влада провінції Орду відмовилися надавати місця для поховань учасників невдалого перевороту. «Одній з сімей довелося забрати тіло і поховати його у власному саду. Я вітаю главу провінції», — заявив мер Стамбула.

Читайте такожМосква попередила Анкару про підготовку військового перевороту – іранські ЗМІ

Відео дня

Очільник міста зазначив, що загиблих путчистів не можна ховати на кладовищі безіменних, так як там поховані і релігійні люди. «Я вважають, що [путчисти] не врятуються від потрапляння в пекло. Але ми повинні зробити світ нестерпним для них», — сказав Топбаш.

Востаннє влада Туреччини повідомляла про кількість загиблих путчистів ще в минулі вихідні — тоді йшлося про загибель 104 учасників перевороту.

Нагадаємо, збройний заколот почався в Туреччині ввечері 15 липня. Група військових заявила, що бере управління країною в свої руки, щоб забезпечити дотримання конституційних прав громадян. На ранок турецькому уряду вдалося повністю відновити контроль над ситуацією в країні.