Фото УНИАН

Слідчі регіонального управління СК Росії встановили, що в ніч на 27 січня 2016 року підсудний Дмитро Єрмілов кинув посудину з легкозаймистою рідиною у вікно приватного будинку в Ленінському районі міста Ульяновська. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ.

Читайте такожУ Росії за "спробу теракту" на шість років засудили кримчанина

У відомстві пояснюють, що пляшка пробила склопакет кімнати, в якій спали 56-річний місцевий житель з дворічним онуком, впала на ліжко дитини і загорілася. Чоловік прокинувся і спробував самостійно ліквідувати загоряння, у результаті чого отримав опіки тіла, хлопчик з множинними термічними ушкодженнями був госпіталізований, де отримав всю необхідну допомогу та пройшов комплексну реабілітацію.

Відео дня

Судово-медична експертиза підтвердила, що в результаті злочину його здоров'ю заподіяна тяжка шкода, а отримані тілесні ушкодження мають довічний характер.

"У ході розслідування співробітникам СК Росії також вдалося встановити, що раніше, в грудні 2015 року, нападник чоловік вимагав грошові кошти у дідуся хлопчика. Таким чином фінансовий мотив злочину знайшов своє підтвердження. Незважаючи на заперечення засудженим своєї зв'язку з організацією, що займається мікрофінансуванням, слідчим у ході виїзду до Санкт-Петербурга отримані дані про його контакти з співробітниками цих кредитних установ", - зазначили в Следкоме РФ.

Також зараз органи Слідчого комітету розслідують кримінальну справу за фактом недбалості службових осіб органів внутрішніх справ, які не забезпечили законне з'ясування заяв потерпілого про погрози на його адресу з боку колектора. В якості підозрюваного по цій справі в даний час допитаний дільничний уповноважений УМВС Ульяновська.

Читайте такожЧубаров прокоментував скасування Путіним "Кримського федерального округу"

Зібрані слідчими органами докази визнані судом достатніми для винесення вироку місцевому жителю Дмитру Єрмілову. Він визнаний винним у вимаганні та в замаху на умисне знищення чужого майна (п. «в» ч. 2 ст. 163 КК РФ, ч. 3 ст. 30 ч. 2 ст. 167 КК РФ). Вироком суду Єрмілову призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму.