REUTERS

"Закликаю міністра закордонних справ Туреччини до стриманості та різко відкидаю його критику", - написав Курц на своїй сторінці у Twitter.

"Туреччині варто стримувати себе у виборі слів та дій",  - зауважив він.

Раніше міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу назвав Австрію "столицею радикального расизму", передає Європейська правда з посиланням на Reuters.

Відео дня

Читайте такожУ Німеччині відповіли на вимогу Анкари щодо безвізового режиму

Таким чином турецький міністр відреагував на пропозицію канцлера Австрії Крістіана Керна припинити переговори про членство Туреччини в ЄС.

За словами Чавушоглу, коментарі Керна були "просто огидними".

Як повідомлялося, канцлер Австрії Крістіан Керн заявив, що хотів би розпочати обговорення серед глав європейських урядів про припинення переговорів з Туреччиною про вступ до ЄС через проблеми із демократією та економікою.

Раніше Чавушоглу пригрозив розірвати міграційну угоду з Євросоюзом. За його словами, Анкара відмовиться виконувати угоду щодо біженців в тому випадку, якщо Брюссель до жовтня не введе безвізовий режим для турецьких громадян.

Як повідомляв УНІАН, голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає, що Туреччина наразі не готова до членства у Європейському Союзі. Однак, на його думку, переговорів про вступ цієї країни до ЄС не слід переривати.