REUTERS

Проте діалог щодо сирійського врегулювання між країнами все ще не припинений, передає Deutsche Welle

"Ми на тому ж місці", - цитує речника Державного департаменту США Марка Тонера агенція AP.

Читайте такожУ Кремлі наїжачились після слів Держдепу про "мішки для трупів" російських солдатів: зробили "крайньою" опозицію Сирії

Відео дня

За його словами, Росія досі не вжила заходів з припинення насильства в Алеппо, але й США не втілили у життя свою загрозу припинити переговори з Москвою щодо врегулювання сирійського конфлікту.

"Ми не припинили однозначно наші дипломатичні відносини з Росією стосовно Сирії. Ми на межі цього кроку, тому що досі не побачили з їхнього боку таких дій, яких ми очікуємо", - сказав Тонер. Як повідомив речник Держдепу США, американсько-російський діалог триває.

Натомість, як зазначається на сайті міністерства закордонних справ РФ, Лавров у розмові з Керрі наголосив, що "численні "періоди тиші", які огололошувались у минулому на два-три дні, використовувались терористичними групами у Сирії для перегрупування.

Читайте такожУ США обговорюють "жорсткі" сценарії щодо Сирії - аж до авіаударів по силах Асада - Reuters

"Бездіяльність у даному гострому питанні дозволяє "Джабхат ат-Нусрі" прикриватись іншими збройними формуваннями опозиції, з якими Вашингтон співробітничає, хоча в реальності багато з них не прийняли російсько-американські домовленості про перемир'я та практично злились з опозицією", - зазначає МЗС РФ.

Водночас оглядачі уже називають тональність російської сторони "жорсткою", позицію США "непримиренною" та говорять про загрозу повного зриву намірів дипломатичної співпраці між Росією та США у питанні Сирії.