Польські аеропорти найближчими роками матимуть змогу фінансувати свої інвестиційні проекти за кошти Європейського Союзу.

Як повідомив Інформаційний Центр Уряду Польщі, про це йшлося у ході візиту прем’єр-міністра Польщі Ярослава КАЧИНСЬКОГО до аеропорту Баліце (Balice) в Кракові.

За 350 млн. євро до 2010 року буде здійснено модернізацію і завершено виконання Польщею Шенгенських домовленостей у цій сфері.

Відео дня

На даний час 8 польських аеропортів перебувають у так званій «європейській мережі» (мають загальноєвропейське значення) – це аеропорти у Варшаві, Гданську, Познані, Вроцлаві, Катовіцах, Жешові, Щецині і Кракові. Після 2010 року до їх числа увійдуть також аеропорти у Лодзі і Бидгощу.

За темпами зростання кількості пасажирських перевезень Польща сьогодні посідає друге місце у світі після Китаю.

На думку Я.КАЧИНСЬКОГО, розвиток авіатранспортного сполучення сприятиме єднанню Європи. «Завдяки цьому, люди стають ближчі один до одного, а Європа – ближче до людей» - зазначив прем’єр Польщі.

Поляки з кожним роком охочіше користуються послугами авіаліній. У першому півріччі цього року польські аеропорти обслужили на 1/3 більше пасажирів, ніж за той же період 2005 року.