REUTERS

Міністр оборони Великобританії сер Майкл Феллон заявив, що мова поки що йде просто про надання державі даних про чисельність таких співробітників, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

Ці дані, за його словами, допоможуть владі визначати, які професії недостатньо представлені на ринку праці, або стати фактором при вирішенні питання про виділення додаткових віз для іноземних робітників.

Читайте такожТереза Мей висловилася проти бальної системи для контролю над мігрантами

Відео дня

Минулого тижня міністр внутрішніх справ Ембер Радд виступила на конференції консерваторів з промовою, в якій згадала про можливості контролю над кількістю працюючих іноземців в країні.

Потім був опублікований певний документ, в якому йдеться про пропозицію ввести процедуру звітності для приватних компаній.

Цей документ викликав неабиякий скандал. Стів Хілтон, в минулому помічник прем'єр-міністра Девіда Кемерона, назвав його в листі газеті Sunday Times спробою поставити компанії до стовпа ганьби через прийом на роботу іноземців.

Однак в інтерв'ю одному з радіоканалів Бі-бі-сі міністр оборони заявив, що уряд не розглядав можливості введення такої процедури. За його словами, вже зараз приватні компанії проходять процедуру перевірки наявності відповідного працівника в ЄС, перш ніж запросити на роботу іноземця.

Читайте такожМей назвала крайній термін запуску "статті 50" для виходу Британії з ЄС

Однак міністр внутрішніх справ у тіньовому кабінеті лейбористів Дайан Еббот заявила, що уряд не в змозі виробити єдину позицію з цього питання.

"Політика торі, спрямована проти іноземців, відображає їх повний політичний провал і йде проти інтересів суспільства в цілому. Ми вимагаємо від них відповіді на питання про те, що вони будуть робити для захисту нашої економіки в ході "Брексита", але з'ясовується, що у них немає ніякого іншого плану, крім жорсткого виходу з ЄС, що поставить під загрозу наш добробут", - заявила вона.

Конфедерація британської промисловості, що представляє інтереси приватного сектора в економіці, привітала рішення уряду відмовитися від вимоги надання компаніями інформації про своїх іноземних працівників.

"Приватні компанії вкладають 45 млрд фунтів щороку в підготовку своїх співробітників, і це дає їм підставу для вироблення власної позиції з питання про міграцію робочої сили, яка йде на користь всьому суспільству", - йдеться в заяві КБП.