Иллюстрация REUTERS

У грецькому місті Салоніки триває операція зі знешкодження авіабомби часів Другої світової війни, понад 70 тис. жителів евакуювали до пізнього вечора. 

Читайте такожУ Німеччині знешкодили авіабомбу часів Другої світової війни

Про це повідомив керівник консульства України в Салоніках Олександр Воронін в ефірі телеканалу "112 Україна".

Відео дня

"Як відомо, 1 лютого на заправній станції в районі міста Салоніки випадково було знайдено авіабомбу часів Другої світової війни. Довжина її становить близько 1 м, вага близько 250 кг. Через те що вона являє певну небезпеку для жителів району, в ці хвилини триває операція з її знешкодження, яка розпочалася об 11.00 сьогодні", - сказав Воронін.

За його словами, місцева влада розробила план з безпеки операції, який включає евакуацію жителів міста в межах 1900 м.

"За офіційними даними, під евакуацію потрапили близько 72 тис. жителів із зони проведення операції. Цей район є досить густонаселеним. Зараз підготовлено пункти безпечного перебування, де люди пробудуть приблизно до 22.00 сьогоднішнього дня. У зв'язку з проведенням цієї операції також діють деякі обмеження в русі транспорту і пересуванні людей у місті. Однак загалом рух у місті не ускладнено", - уточнив консул.

Він додав, що про план проведення операції заздалегідь повідомили всім місцевим жителям.

"За нашими даними, в зоні проведення операції проживає певна кількість українців (у Салоніках проживає близько 1 тис. громадян України, тому можна говорити про 200-300 осіб у даному районі). Тому ситуація перебуває під постійним контролем консульства. Поки звернень від громадян України не надходило", - зазначив Воронін.