REUTERS

Не менше 16 людей загинули в ніч на суботу в сирійській провінції Ідліб після авіаудару, нанесеного невстановленими літаками по місцевій в'язниці, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі з посиланням на базований у Великобританії Центр спостереження за дотриманням прав людини в Сирії.

Читайте такожРосія і Китай знову внесли в ООН резолюцію по химоружию в Сирії

Правозахисники стверджують, що в результаті бомбардування був пошкоджений один із корпусів в'язниці. При цьому, за їхніми даними, не всі жертви загинули безпосередньо під час авіаудару.

Відео дня

Правозахисники вважають, що деякі загиблі були застрелені при спробі вибратися з палаючої будівлі. Серед цих людей було як мінімум два наглядачі.

Російська авіація активно діє в регіоні. Однак правозахисники не поспішають із висновками про те, чиї саме літаки завдали авіаудару.

Як повідомляв УНІАН, раніше в результаті авіанальоту на мечеть, розташовану в поселенні на захід від Алеппо, щонайменше 42 людини загинули і ще декілька десятків отримали поранення. Більшість убитих були цивільними особами. Територію, яка піддалася бомбардуванню, контролюють сирійські повстанці. Чиї саме військово-повітряні сили завдали удару, досі невідомо. В цьому регіоні здійснюють бойові вильоти сирійські та російські винищувачі.