Іванка Трамп і Джаред Кушнер / REUTERS

Представники російського банку, що знаходиться під західними санкціями після анексії Криму і вторгнення в Україну, у понеділок повідомили, що його керівництво в зустрічалося із зятем та одним з головних радників Дональда Трампа Джаредом Кушнером. Про це повідомляє агентство Reuters.

Читайте такожЗять Трампа очолив управління інновацій при Білому домі

Як відомо, сенатський комітет, котрий розслідує можливий вплив Росії на результати президентських виборів, має намір допитати людей, пов'язаних з Трампом, в тому числі і Кушнера. Він уже погодився дати свідчення.

Відео дня

Стало відомо, що керівники Російського державного банку розвитку "Внєшекономбанк" (ВЕБ) минулого року провели переговори з Кушнером під час роуд-шоу банку.

Згідно із заявою ВЕБ, поширеній електронною поштою, в рамках підготовки нової стратегії його керівники зустрілися з представниками фінансових інститутів Європи, Азії та Америки.

В рамках роуд-шоу відбулися зустрічі з рядом представників найбільших банків і бізнес-кіл США, серед яких був Джаред Кушнер, голова Kushner Companies.

Де і коли відбувалися зустрічі, ВЕБ відмовився повідомити.

Раніше в Білому домі визнали, що Кушнер разом колишнім радником Трампа з національної безпеки Майклом Флінном зустрічалися з російським послом у США Сергієм Кисляком.

Зустріч відбулася в нью-йоркській вежі Trump Tower в грудні минулого року, ще до офіційного вступу Кушнера в посаду. Для Майкла Флінна бесіди з російським послом обернулися гучним скандалом, в результаті Флінн подав у відставку.