Деякі фірми займаються відмиванням грошей та здирництвом / фото moldovanews.md

Близько 230 фірм по догляду за хворими та інвалідами, засновані вихідцями з колишнього СРСР, створили систему координованої підробки рахунків про надані послуги, і ця система існує на значній частині території ФРН.

За змовою з пацієнтами і лікарями ці фірми виставляють рахунки за послуги, які вони насправді не чинили, повідомили у вівторок, 30 травня, радіостанція Bayerischer Rundfunk і газета Die Welt з посиланням на підсумковиу доповідь спеціальної слідчої групи Федерального відомства по кримінальних справах (BKA) і відомства з кримінальних справ федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія, передає DW.com.

Читайте такожУ Сицилії католицький архієпископ заборонив мафіозі ставати хрещеними батьками

Відео дня

Згідно з доповіддю, цією злочинною мережею керують переважно з Берліна. Фірми-шахраї, які обманом отримали великі суми грошей від страхових кас, особливо активно орудують в Північному Рейні - Вестфалії, Берліні, Нижній Саксонії, Бранденбурзі і Баварії. Майже дві третини цих компаній пов'язані один з одним через різні мережі на території всієї країни, йдеться в документі.

У доповіді також наголошується, що багато з тих, що знаходяться під підозрою фірм по догляду за хворими та інвалідами, а також їх керівництво одночасно займаються іншою злочинною діяльністю, наприклад, відмиванням грошей, вимаганням і нелегальним гральним бізнесом. Серед керівників таких фірм є і ті, кого влада ФРН підозрює у замовних вбивствах, йдеться в документі.