Атака в Парижі / REUTERS

Поліція Парижа повідомляє про стрілянину і паніку в центрі міста, в районі собору Паризької Богоматері. Жителям міста рекомендується уникати району, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Як заявила міська поліція, недалеко від собору невідомий чоловік напав на поліцейського з молотком і травмував його, ступінь тяжкості травми не уточнюється. Поліція відкрила по нападнику вогонь і поранила його, точних відомостей про його стан немає.

Читайте такожУ Мілані ісламіст, озброєний ножем, напав на військовослужбовців

Відео дня

За даними прокуратури, справу про напад на поліцейського вже порушено. Його розслідуванням займеться відділ з протидії тероризму.

У Парижі діє режим надзвичайного стану, введений після нападів джихадистів 13 листопада 2015 року, коли загинули 130 осіб і сотні отримали поранення. З тих пір цей режим продовжувався п'ять разів.

Останній напад екстремістів у Парижі відбувся наприкінці квітня. Нападник відкрив вогонь з автоматичної зброї по поліцейському автобусу. Один поліцейський був убитий і ще двоє отримали поранення. Нападника застрелили. Відповідальність за подію узяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".