Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що уряд Сполучених Штатів зробив одним з головних напрямків своєї політики "прагнення не допустити зближення України з Росією". Таку думку він висловив в інтерв'ю американському режисерові Оліверу Соуну, повідомляють РИА Новости.

"Філософія американської міжнародної політики в цьому регіоні полягає в тому, що потрібно ні в якому разі не допустити зближення України і Росії, тому що в цьому хтось вбачає якусь загрозу. Хтось вважає, що це джерело зростання могутності Росії, і потрібно у що б то не стало перешкодити будь-якому зближенню Росії і України", — сказав Путін.

Читайте також"Пряма лінія з Путіним": російський президент не дасть відповіді на головне питання

Відео дня

Раніше, Путін в інтерв'ю режисерові Оліверу Стоуну заявив, що збройний конфлікт між США і Росією ніхто б не пережив. Також він вважає, що не втрачає надії на зміни в російсько-американських відносинах.

"Надія є завжди, поки нас не понесуть в білих тапках на кладовище", - відповів Путін на питання, чого можна, на його погляд, чекати від перемоги республіканця Дональда Трампа на виборах президента.