Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму в бездіяльності в ситуації з можливим втручанням Росії в американські вибори в 2016 році.

Читайте такожБілий дім таємно лобіює пом'якшення законопроекту про нові санкції проти Росії - NYT

«Якщо адміністрація Обами ще до виборів в 2016 році знала, що росіяни втручаються, чому вони нічого не зробили? Подумайте про це, а не про Т. (швидше за все, буквою Т Трамп позначає себе - УНІАН)», - написав президент США в «Твіттері».

Відео дня

Нагадаємо, раніше The Washington Post повідомила, що ЦРУ в серпні 2016 року інформувало президента США Барака Обаму, що президент Росії Володимир Путін мав пряме відношення до кібератак, спрямованих на втручання в американську президентську кампанію. Після повідомлень адміністрація Обами обговорювала заходи щодо Росії і Путіна. Але, зазначає видання, введені заходи були «переважно символічними».

У Конгресі США триває розслідування можливого втручання Росії в торішні вибори американського президента. Аналогічне розслідування проводить і ФБР. Розпочато також незалежна від адміністрації розслідування щодо цього. Його курирує Роберт Мюллер, якому надали право розслідувати дії президента, якщо для цього будуть підстави. Адвокати президента США Дональда Трампа заявили, що він не є фігурантом цього розслідування.