Ілюстрація / REUTERS

Уряд Чехії не схвалює критику Європейської комісії щодо невиконання квот із переселення мігрантів з Греції та Італії. Прага стверджує, що схема, призначена для допомоги Італії та Греції, не працює і що Європа повинна зосередити свої зусилля на інших заходах, спрямованих на подоланні міграційної кризи, передає Європейська правда з посиланням на Euractiv.

Цей аргумент був головним у чеській відповіді на офіційне повідомлення Комісії, яке було відправлене в середині червня після того, як ЄК розпочала юридичні процедури проти Чехії, Угорщини та Польщі.

Читайте такожІталія пригрозила закрити порти для мігрантів

Відео дня

"Наша відповідь базується на тих же аргументах, які ми використовували з самого початку - у схемі переселення є багато технічних недоліків, які не можуть бути вирішені без просування інших ініціатив", - заявив державний секретар Чехії у справах ЄС Алеш Шмеларж.

"Механізм не може ефективно вирішувати кризу, і це створює додаткові проблеми безпеки та непропорційний розподіл ризиків, тоді як ми не контролюємо загальний обсяг ризиків та витрат", - додав він.

За словами чеського уряду, ЄС повинен взяти під контроль свої кордони та кількість іммігрантів, перш ніж може бути втілена будь-яка ефективна система переселення.

"Тільки тоді ми зможемо вирішувати ситуацію людей, які вже прибули до ЄС - шляхом інтеграції тих, хто має право на отримання притулку та повернення тих, хто його не має", - зазначив Шмеларж.

Як повідомляв УНІАН, у червні Європол заявив про проведення спецоперації по всій Європі та затримання понад сотні осіб, яких підозрюють у незаконному переправленні нелегальних мігрантів.