Крістофер Рей / REUTERS

Сенат США затвердив призначення юриста Крістофера Рея директором Федерального бюро розслідувань (ФБР). Про це повідомляє Reuters.

За кандидатуру Рея проголосували 92 сенатори. Проти запропонованої президентом Дональдом Трампом кандидатури висловилися 5 сенаторів.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп висунув Рея на цей пост на початку червня, охарактеризувавши його як "людину з бездоганною репутацією".

Відео дня

Читайте такожКандидат Трампа на пост глави ФБР вважає, що з Росією треба бути дуже обережними" (відео)

У біографії Рея на сайті Департаменту юстиції США сказано, що у 2003-2005 роках, за часів адміністрації президента Джорджа Буша-молодшого він обіймав посаду помічника генерального прокурора США на чолі відділу, який займався кримінальними розслідуваннями.

Попередній директор ФБР Джеймс Комі був звільнений Дональдом Трампом 9 травня. У червні, виступаючи на слуханнях у комітеті з розвідки американського сенату, Комі звинуватив президента США Дональда Трампа у брехні і наклепі на своє відомство. "Я знаю, що мене звільнили у зв'язку з розслідуванням. Це якимось чином тиснуло на Трампа і дратувало його", - сказав Джеймс Комі, відповідаючи під присягою на питання сенаторів.